Olympus UK E-System User Group
Olympus UK E-System User Group

Join our unique resource for Olympus Four Thirds E-System DSLR and Pen and OM-D Micro Four Thirds photographers. Show your images via our free e-group photo gallery. Please read the e-group.uk.net forum terms and conditions before posting for the first time. Above all, welcome!


Go Back   Olympus UK E-System User Group > Cameras, lenses and system accessories > Camera conference > Olympus E-3

Olympus E-3 E-3 specific discussion.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 27th September 2009
John Anderson John Anderson is offline
Full member
 
Join Date: Nov 2008
Location: Ireland
Posts: 28
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Likes: 0
Liked 2 Times in 2 Posts
E-3 Autofocus problems

I use my e-3 set to S-AF, and find the camera does very strange things if the self-timer sensor at the left hand side of the camera is covered the uncovered. The camera indicates focus lock repeatedly, but this is not achieved. Anyone any ideas?
Reply With Quote
  #2  
Old 28th September 2009
Ian's Avatar
Ian Ian is offline
Administrator
 
Join Date: Jul 2007
Location: Hemel Hempstead, Hertfordshire, UK
Posts: 11,593
Thanks: 425
Thanked 2,531 Times in 1,274 Posts
Likes: 870
Liked 1,710 Times in 774 Posts
Re: E-3 Autofocus problems

Sounds fascinating - I will certainly look at this on my E-3 today.

Ian
__________________
Founder and editor of:
Olympus UK E-System User Group (http://e-group.uk.net)
Four Thirds User (http://fourthirds-user.com)
Digital Photography Now (http://dpnow.com)
Olympus camera, lens, and accessory hire (http://e-group.uk.net/hire)

Twitter: www.twitter.com/ian_burley
Flickr: www.flickr.com/photos/dpnow/
Pinterest: www.pinterest.com/ianburley/
NEW: My personal BLOG ianburley.com
Reply With Quote
  #3  
Old 28th September 2009
Wreckdiver's Avatar
Wreckdiver Wreckdiver is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: From Liverpool, live in Chippenham, Wiltshire.
Posts: 1,746
Thanks: 90
Thanked 85 Times in 80 Posts
Likes: 112
Liked 127 Times in 69 Posts
Re: E-3 Autofocus problems

Tried this on my E-3 and it works perfectly OK with and without the sensor covered.

Steve
__________________
Old divers never die, they just go down on old wrecks
Take nothing but photographs, leave nothing but bubbles
My website
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
50-200 SWD wont autofocus michaelavis Telephoto 12 4th January 2010 09:50 AM
Autofocus - Out of focus Trausti Hraunfjord Lens focus 11 20th October 2009 05:46 PM
Sigma 10-20 autofocus problem oldhat Wide angle 3 31st March 2009 04:09 PM
focus screens and autofocus confirm with OM ? mas Olympus E-510 3 10th November 2008 08:29 PM
autofocus not working flying haggis Olympus E-1 2 22nd September 2008 08:25 PM


All times are GMT. The time now is 02:54 PM.


The Write Technology Ltd, 2007-2019, All rights reservedAd Management plugin by RedTyger