Olympus UK E-System User Group
Olympus UK E-System User Group

Join our unique resource for Olympus Four Thirds E-System DSLR and Pen and OM-D Micro Four Thirds photographers. Show your images via our free e-group photo gallery. Please read the e-group.uk.net forum terms and conditions before posting for the first time. Above all, welcome!


Go Back   Olympus UK E-System User Group > Out of Focus area > The lounge

The lounge Relax, take a break from photo and camera talk - have a chat about something else for a change. Just keep it clean and polite!

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 19th November 2016
Daveart Daveart is offline
Full member
 
Join Date: Apr 2009
Location: Cartaxo Portugal, formally from Ross on wye UK
Posts: 654
Thanks: 33
Thanked 85 Times in 68 Posts
Likes: 13
Liked 39 Times in 32 Posts
capture one 8 pro not working any more

[QUOTE[/QUOTE]Has any one found a solution to CO8 in windows 10, which ceased a while ago then got a beta which has now stopped working.
I will be bowed if I am going to purchase version 9.
As that may stop working after windows 2017 update kicks off, I don't want this cloud based software either.
__________________
My Published Book: http://www.blurb.com/my/book/detail/2771168

Last edited by Daveart; 20th November 2016 at 12:17 PM. Reason: solved
Reply With Quote
  #2  
Old 19th November 2016
drmarkf's Avatar
drmarkf drmarkf is offline
Full member
 
Join Date: Aug 2008
Location: Cambridge, UK
Posts: 5,647
Thanks: 360
Thanked 508 Times in 422 Posts
Likes: 2,219
Liked 1,281 Times in 728 Posts
Re: capture one 8 pro not working any more

I'm currently on v9.3 as I recall, which works very well with W10 at the moment.

So, it may be that the choice is going to be between coughing up in one form or another to 1) Phase One for software that (for the moment at least) works and doesn't screw itself up and a lot of associated programs with every maintenance release over the web, or 2) Adobe, which regularly does, or so my friends in Cambridge Camera Club tell me.

Or we could switch to one of the free or relatively-cheap and new alternatives that are around or will be coming along, but how will that work out in the long run? Complete guesswork.

As with most of life for the forseeable future, as long as you're wealthy you'll will be OK, but you'll get progressively less wealthy over time. Or more frustrated.

Our choice!

(Sorry, but I can't answer your question)
__________________
Regards,
Mark

------------------------------
http://www.microcontrast.com
Too much Oly gear.
Panasonic GM5, 12-32, 12-35, 15. Laowa 7.5.
Assorted legacy lenses, plus a Fuji X70 & a Sony A7S.
Reply With Quote
The Following Users Liked This Post:
Greytop (20th November 2016), Ross the fiddler (19th November 2016)
  #3  
Old 19th November 2016
Daveart Daveart is offline
Full member
 
Join Date: Apr 2009
Location: Cartaxo Portugal, formally from Ross on wye UK
Posts: 654
Thanks: 33
Thanked 85 Times in 68 Posts
Likes: 13
Liked 39 Times in 32 Posts
Re: capture one 8 pro not working any more

Thanks mark, with new versions of software coming out each year, cost mounts up, you would think that a company such as phase one, would insure that the software version is kept working. At the end of the day they just want you to keep paying out which stinks really.
Oh they never fix the bugs, only in the next version which in turn has new bugs, the cycle goes on,. This is not just phase one, it seems most software companies adopt this method.
Many thanks Dave
__________________
My Published Book: http://www.blurb.com/my/book/detail/2771168
Reply With Quote
  #4  
Old 19th November 2016
Harold Gough Harold Gough is offline
Full member
 
Join Date: Oct 2014
Location: Reading UK
Posts: 5,985
Thanks: 59
Thanked 847 Times in 772 Posts
Likes: 41
Liked 3,393 Times in 1,827 Posts
Re: capture one 8 pro not working any more

Quote:
Originally Posted by Daveart View Post
Thanks mark, with new versions of software coming out each year, cost mounts up, you would think that a company such as phase one, would insure that the software version is kept working.
I use Topaz software which gives free updates for life.

Harold
__________________
The body is willing but the mind is weak.
Reply With Quote
  #5  
Old 19th November 2016
bassman bassman is offline
Full member
 
Join Date: Feb 2008
Location: Norfolk
Posts: 414
Thanks: 93
Thanked 33 Times in 30 Posts
Likes: 264
Liked 37 Times in 23 Posts
Re: capture one 8 pro not working any more

I'm currently still using Capture Pro 8, in Windows 10. Had an issue few days ago, it tried but failed to open. Went to www.phaseone.com , DOWNLOAD and then software archive. This allowed me to download and re-install the software, only had to enter my email address and all worked perfectly after that.

Hope this helps.... Mark
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to bassman For This Useful Post:
Daveart (20th November 2016)
  #6  
Old 20th November 2016
drmarkf's Avatar
drmarkf drmarkf is offline
Full member
 
Join Date: Aug 2008
Location: Cambridge, UK
Posts: 5,647
Thanks: 360
Thanked 508 Times in 422 Posts
Likes: 2,219
Liked 1,281 Times in 728 Posts
Re: capture one 8 pro not working any more

For what it's worth, I find v9 to be a lot more stable than v8.
__________________
Regards,
Mark

------------------------------
http://www.microcontrast.com
Too much Oly gear.
Panasonic GM5, 12-32, 12-35, 15. Laowa 7.5.
Assorted legacy lenses, plus a Fuji X70 & a Sony A7S.
Reply With Quote
  #7  
Old 20th November 2016
Rawcoll's Avatar
Rawcoll Rawcoll is offline
Full member
 
Join Date: Jan 2008
Location: Oxfordshire
Posts: 381
Thanks: 26
Thanked 62 Times in 34 Posts
Likes: 25
Liked 46 Times in 28 Posts
Re: capture one 8 pro not working any more

There was a pithy exchange on this subject on the Luminous Landscape forum (http://forum.luminous-landscape.com/...topic=112054.0) but a solution was ultimately found I believe.

Fortunately, it's not a problem I have as I've stuck with Win7, but in the end decided to upgrade to C1v9 as there was a discount on offer. It's always worth keeping an eye out for those, anyway.

Hope that helps.
Ian
__________________
Ian

(I can never think of anything witty to say when under pressure!)

GH2, G50, various m4/3rds lenses, Fuji X-T1 system

My website: www.icimaging.co.uk
Reply With Quote
  #8  
Old 20th November 2016
drmarkf's Avatar
drmarkf drmarkf is offline
Full member
 
Join Date: Aug 2008
Location: Cambridge, UK
Posts: 5,647
Thanks: 360
Thanked 508 Times in 422 Posts
Likes: 2,219
Liked 1,281 Times in 728 Posts
Re: capture one 8 pro not working any more

Yes, I upgraded when they were offering a discount.

I don't think any of the big and middle-sized image processing companies are that different when it comes to supporting other than the current version of anything. Frying pans and fires abound!
__________________
Regards,
Mark

------------------------------
http://www.microcontrast.com
Too much Oly gear.
Panasonic GM5, 12-32, 12-35, 15. Laowa 7.5.
Assorted legacy lenses, plus a Fuji X70 & a Sony A7S.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HELP! C-AF not working vincent Olympus E-5 8 15th June 2013 01:30 PM
Working together... Greytop Foto Fair 12 9th May 2012 06:08 PM
E-5 seems to be working ok jdal Foto Fair 6 6th June 2011 10:06 PM
Working man Makonde Foto Fair 19 28th November 2010 10:25 AM
autofocus not working flying haggis Olympus E-1 2 22nd September 2008 08:25 PM


All times are GMT. The time now is 11:18 PM.


The Write Technology Ltd, 2007-2019, All rights reservedAd Management plugin by RedTyger