Olympus UK E-System User Group
Olympus UK E-System User Group

Join our unique resource for Olympus Four Thirds E-System DSLR and Pen and OM-D Micro Four Thirds photographers. Show your images via our free e-group photo gallery. Please read the e-group.uk.net forum terms and conditions before posting for the first time. Above all, welcome!


Go Back   Olympus UK E-System User Group > Cameras, lenses and system accessories > Camera conference

Camera conference General and model-specific E-System camera chat.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 9th August 2019
Lee Lee is offline
Full member
 
Join Date: Apr 2012
Location: London
Posts: 172
Thanks: 35
Thanked 33 Times in 27 Posts
Likes: 18
Liked 17 Times in 11 Posts
EM1 mark 2 Multiple exposure setting.

Daft question time everybody!
I am probably doing something wrong but I am trying to get to grips with my new EM1mark 2 and for the life of me I can't seem to be able to activate the Multiple Exposure setting. I have selected menu 2 but as I use the navigation panel to scroll up or down it goes straight over the ME setting, which remains greyed out.
Does anybody have any ideas at all?
Many thanks.
Lee.
Reply With Quote
  #2  
Old 9th August 2019
bassman bassman is offline
Full member
 
Join Date: Feb 2008
Location: Norfolk
Posts: 403
Thanks: 91
Thanked 33 Times in 30 Posts
Likes: 254
Liked 37 Times in 23 Posts
Re: EM1 mark 2 Multiple exposure setting.

Having the mode dial set in the iAUTO, Art or Movie position
appears to Grey out various settins, including Multiple Exposure.



Mark
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to bassman For This Useful Post:
Lee (10th August 2019)
  #3  
Old 10th August 2019
Grumpy Hec's Avatar
Grumpy Hec Grumpy Hec is offline
Grumpy Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Mersea Island, Essex
Posts: 2,465
Thanks: 230
Thanked 320 Times in 253 Posts
Likes: 615
Liked 539 Times in 249 Posts
Re: EM1 mark 2 Multiple exposure setting.

Never seen this. I always do ME using manual.

I did just experiment and that, amongst other menu 2 options, is greyed out in iAuto and ART modes, which on reflection, is not really surprising.

In M, S, A, and P the option is available.

Cannot currently think what else could be causing this. Sorry


Hec
__________________
I've worked hard to be this grumpy. It hasn't been easy at times but it's worth it.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Grumpy Hec For This Useful Post:
Lee (10th August 2019)
  #4  
Old 10th August 2019
Lee Lee is offline
Full member
 
Join Date: Apr 2012
Location: London
Posts: 172
Thanks: 35
Thanked 33 Times in 27 Posts
Likes: 18
Liked 17 Times in 11 Posts
Re: EM1 mark 2 Multiple exposure setting.

Many thanks everyone. I hadn't used auto actually but I had tried it in P, A and M without success. In desperation, I formatted the SD card just in case... and it now works!
Confused but nonetheless grateful.
Reply With Quote
The Following User Liked This Post:
bassman (12th August 2019)
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
EM10 mark 1 setting jpg dimensions chorleyjeff Olympus OM-D E-M10 4 1st March 2019 09:46 PM
Ready made setting for Olympus OM-D EM-5 Mark II Antonio Correia Olympus OM-D E-M5 Mark II 11 14th July 2018 09:19 PM
Elements 10 on multiple computers? hruissen Software 4 19th September 2012 09:11 AM
Tricks with multiple exposure? Loup Garou Olympus OM-D E-M5 2 10th June 2012 09:34 AM
Multiple downloads ringneck Software 4 9th July 2011 10:32 PM


All times are GMT. The time now is 06:39 AM.


The Write Technology Ltd, 2007-2019, All rights reservedAd Management plugin by RedTyger