Olympus UK E-System User Group
Olympus UK E-System User Group

Join our unique resource for Olympus Four Thirds E-System DSLR and Pen and OM-D Micro Four Thirds photographers. Show your images via our free e-group photo gallery. Please read the e-group.uk.net forum terms and conditions before posting for the first time. Above all, welcome!


Go Back   Olympus UK E-System User Group > Cameras, lenses and system accessories > Camera conference > Olympus E-330

Olympus E-330 E-330 specific discussion.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 23rd July 2012
Paffman Paffman is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2012
Location: Just North of IPSWICH, Suffolk
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Likes: 0
Liked 0 Times in 0 Posts
Unhappy E-300 Fault/Settings

Hi all,

Just some quick questions...

My E-330 is about 6 years old and now and again an outside shot in good light/sunshine turns out very white/bleached out, other times it is OK. I have reset to factory settings in case I had changed something, but as it happens not every time maybe it's not the settings but the E-330 it's self.

What is a decent setup for the E-330 setting wise and if it turns out to be a camera fault, where would I send it to for repair if indeed it is worth repairing?

I am just north of Ipswich, Suffolk.

Many thanks.
Steve.
Reply With Quote
  #2  
Old 23rd July 2012
Ian's Avatar
Ian Ian is offline
Administrator
 
Join Date: Jul 2007
Location: Hemel Hempstead, Hertfordshire, UK
Posts: 11,415
Thanks: 415
Thanked 2,454 Times in 1,235 Posts
Likes: 829
Liked 1,654 Times in 740 Posts
Re: E-300 Fault/Settings

I think this sounds like a sticking shutter. It could also be a sticking lens iris so you should try a different lens to see if that fixes it.

Ian
__________________
Founder and editor of:
Olympus UK E-System User Group (http://e-group.uk.net)
Four Thirds User (http://fourthirds-user.com)
Digital Photography Now (http://dpnow.com)
Olympus camera, lens, and accessory hire (http://e-group.uk.net/hire)

Twitter: www.twitter.com/ian_burley
Flickr: www.flickr.com/photos/dpnow/
Pinterest: www.pinterest.com/ianburley/
NEW: My personal BLOG ianburley.com
Reply With Quote
  #3  
Old 23rd July 2012
Paffman Paffman is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2012
Location: Just North of IPSWICH, Suffolk
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Likes: 0
Liked 0 Times in 0 Posts
Re: E-300 Fault/Settings

Thanks, I will try a different lens.

BTW - has anyone got a recommended settings for this camera? As I've reset them, I'd like to reset them to best settings.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Why is it my fault my wifes car has broken down? E-3 The lounge 29 7th May 2010 07:20 PM
Is there a fault on this forum? EH1 The lounge 7 29th July 2009 10:15 PM
Locking up fault Ross Olympus E-3 16 3rd July 2009 03:11 PM
It's PeterD's Fault! Zuiko Foto Fair 9 26th July 2008 11:51 PM
Intermittent fault Rod Souter Olympus E-510 3 10th June 2008 08:31 PM


All times are GMT. The time now is 05:28 AM.


The Write Technology Ltd, 2007-2019, All rights reservedAd Management plugin by RedTyger