Olympus UK E-System User Group
Olympus UK E-System User Group

Join our unique resource for Olympus Four Thirds E-System DSLR and Pen and OM-D Micro Four Thirds photographers. Show your images via our free e-group photo gallery. Please read the e-group.uk.net forum terms and conditions before posting for the first time. Above all, welcome!


Go Back   Olympus UK E-System User Group > Cameras, lenses and system accessories > Software

Software Discuss Olympus Master, Studio and Viewer software applications as well as third party programs like Adobe Photoshop, Lightroom, Apple Aperture, and others.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 5th February 2008
Scapula Memory
Guest
 
Posts: n/a
Capture one 4 again

Quick question to confirm my suggestions,

Looks like this software cannot process/alter jpegs? Is this correct? I had LE from last year the San Disk offer and just re-activated and upgraded free to CO4. Haven`t used it much but it looks and handles very well from what I see so far.

Thanks for info.

John

Last edited by Scapula Memory; 5th February 2008 at 07:49 PM. Reason: spelling
Reply With Quote
  #2  
Old 5th February 2008
Ellie Ellie is offline
Full member
 
Join Date: Jan 2008
Location: SW Hants, UK
Posts: 2,382
Thanks: 62
Thanked 16 Times in 16 Posts
Likes: 0
Liked 0 Times in 0 Posts
Re: Capture one 4 again

Quote:
Originally Posted by Scapula Memory View Post
Looks like this software (captureone4) cannot process/alter jpegs? Is this correct?
No, it's for processing RAW. It will view JPEGs though
Reply With Quote
  #3  
Old 6th February 2008
Scapula Memory
Guest
 
Posts: n/a
Re: Capture one 4 again

Thanks Ellie. Going to give CO4 a bit of time at the weekend see how it compares to S2.

John.
Reply With Quote
  #4  
Old 6th February 2008
shenstone's Avatar
shenstone shenstone is offline
Administrator
 
Join Date: Nov 2007
Location: Cardiff
Posts: 3,502
Thanks: 172
Thanked 340 Times in 260 Posts
Likes: 468
Liked 554 Times in 301 Posts
Re: Capture one 4 again

I played with this over last weekend and I have now de-installed it !

Not because of what it did with RAW files per se, but because it threw files and folders all over my hard drive in trying to create "libraries".

The UI wasn't bad, very similar to many others in this field, and some of the output was OK, but I wasn't looking for a cataloguing program - I already have a much better one in Imatch. I wanted a RAW processor that did as it was told - it didn't, so it had to go.

Just a personal opinion

Regards
Andy
__________________
My Kit (OK I'm a hoarder...)
4/3 E500, E510, E30 + 35macro, 50macro, 7-14, 11-22, 14-45 (x2), 14-54, 40-150 (both types), 50-200, 70-300, 50-500,
m 4/3 EM1MkII + 60 macro, 12-100 Pro
FL20, FL36 x2 , FL50, cactus slaves etc.
The Boss (Mrs Shenstone) E620, EM10-II, 14-41Ez, 40-150R, 9 cap and whatever she can nick from me when she wants it

My places
http://www.shenstone.me.uk
http://landroverkaty.blogspot.com/
https://vimeo.com/shenstone
http://cardiffnaturalists.org.uk/
Reply With Quote
  #5  
Old 6th February 2008
OlyPaul's Avatar
OlyPaul OlyPaul is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: West Midlands
Posts: 5,470
Thanks: 140
Thanked 715 Times in 577 Posts
Likes: 177
Liked 875 Times in 355 Posts
Re: Capture one 4 again

Quote:
Originally Posted by shenstone View Post
I played with this over last weekend and I have now de-installed it !

Andy
Me to..not because of the folders even thought that is a pain but because as most of my orfs are converted to DNG it converts them really badly.
__________________
Regards Paul.
One day I hope to be the person my dogs think I am.

https://www.flickr.com/photos/paul_silk/
Reply With Quote
  #6  
Old 6th February 2008
ianc ianc is offline
Full member
 
Join Date: Nov 2007
Location: West Kilbride, Ayrshire
Posts: 241
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Likes: 0
Liked 0 Times in 0 Posts
Re: Capture one 4 again

I use Capture One 4 and I have to say I like it. I don't have a problem with the file system and IMHO the UI is the best I have used. The only problem with it is if you use its noise reduction and sharpening the results look a bit mosaicy but I always do these after converting from ORF and resizing for printing or web posting.

Ian C.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Capture One 4 Andrew Riddell Software 4 23rd January 2008 07:07 PM
Anyone use Capture One v4 for processing...? theMusicMan Software 12 20th January 2008 12:21 PM


All times are GMT. The time now is 02:04 PM.


The Write Technology Ltd, 2007-2019, All rights reservedAd Management plugin by RedTyger