View Single Post
  #2  
Old 5th March 2012
Zuiko's Avatar
Zuiko Zuiko is offline
Administrator
 
Join Date: Nov 2007
Location: Dunmow, Essex
Posts: 22,125
Thanks: 1,986
Thanked 3,163 Times in 2,471 Posts
Likes: 3,419
Liked 4,471 Times in 2,124 Posts
Re: E5 got stuck in USB mode

Quote:
Originally Posted by jdal View Post
I was out on the moors today in PERFECT weather, took 3 shots and then changed lens. When I powered the camera up it came up in USB mode and nothing I could do would shift it. I changed lenses, took the battery out, took the CF and SD cards out, put in a USB lead (nothing on the end of course), pressed lots of buttons and nothing worked. Effectively a dead camera. I've since got home, put the a connected USB lead in and it's working again.

Aside from having lost the photo opportunity, this is a disaster. I'm off to uninhabited Mingulay for a week in June and had this have happened then, I'd have had a dead camera . I now can't trust the thing, but it's working again so I can't really I send it off to Oly.

Anyone else seen this behaviour? I'm assuming it was a firmware glitch.
That puts you in a really difficult situation, John. How light will you be travelling to Mingulay? Will you be able to take a second body for back up and/or a laptop so you have something to connect with the camera if it happens again?
__________________
John

"A hundredth of a second here, a hundredth of a second there even if you put them end to end, they still only add up to one, two, perhaps three seconds, snatched from eternity." ~ Robert Doisneau
Reply With Quote