Olympus UK E-System User Group

Olympus UK E-System User Group (https://e-group.uk.net/forum/index.php)
-   Olympus Pen E-PL1 (https://e-group.uk.net/forum/forumdisplay.php?f=46)
-   -   HELP! E-PL1 & 50mm/1.8 under exposer (https://e-group.uk.net/forum/showthread.php?t=22116)

pvasc 3rd August 2012 05:47 AM

E-PL1 & 50mm/1.8 under exposer
 
I am having problems with this combo. The pictures look good in Live View when composed, but come out 2 stops under exposed. This only happens outdoors, the indoor shots all come out great. I have checked and re-checked all settings. Any ideas?

Here is the setup:
E-PL1
Oly 50mm/1.8 MIJ
MMF-2
Chipped OM to 4/3 adapter
Apreture Priority
Manual Focus
ESP Metering

I have no problems on the E-30 and E-1.

Thanks

Ulfric M Douglas 3rd August 2012 07:49 AM

Re: E-PL1 & 50mm/1.8 under exposer
 
ESP metering?
I never use that with my e-pL1, always centre-weighted and it works fine BUT
sometimes I get an under or overexposed few frames with no explanation and no changed settings. It happens randomly outdoors in bright light with my manual lenses.
Really its rare enough to ignore and obvious so notice and re-shoot, for me anyway.

Apart from that ... no idea.

pvasc 3rd August 2012 08:23 AM

Re: E-PL1 & 50mm/1.8 under exposer
 
Thanks

I was in bright light too.

I did try center weighted and got the same result. It was only a couple of shots, so I will give it a go again and see what happens. I'm really trying to make the 50 work so I can justify not spending out for the 45mm.


All times are GMT. The time now is 03:50 PM.


The Write Technology Ltd, 2007-2019, All rights reservedAd Management plugin by RedTyger