Olympus UK E-System User Group
Olympus UK E-System User Group

Join our unique resource for Olympus Four Thirds E-System DSLR and Pen and OM-D Micro Four Thirds photographers. Show your images via our free e-group photo gallery. Please read the e-group.uk.net forum terms and conditions before posting for the first time. Above all, welcome!


Go Back   Olympus UK E-System User Group > Cameras, lenses and system accessories > Camera conference > Micro Four Thirds > Olympus OM-D E-M5

Olympus OM-D E-M5 The first Micro Four Thirds camera from Olympus with an integrated Electronic Viewfinder

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 2nd July 2012
jdal's Avatar
jdal jdal is offline
Full member
 
Join Date: Dec 2007
Location: Northumberland
Posts: 4,039
Thanks: 129
Thanked 503 Times in 439 Posts
Likes: 199
Liked 664 Times in 282 Posts
What did I do??

I was out today, with the E-M5 in manual mode, when I notied that the shadow/highlight indication + the histogram had stopped working. When I changed the aperture/shutter speed to stupidly dark or bright settings the histogram stayed steadfastly in the middle and the highlight/shadow didn't show. (it was set to on under the LV/Info menu setting BTW).

I couldn't see anything relevant in the menus, so I did a full reset and it started working like I'd expect.

Anone got a clue as to which setting I'd changed to achieve this?
__________________
John

m4/3: E-P2, EM-5, 100-300, 14-42mm 12-50mm, 45mm, panny 14mm. 4/3: 7-14 + Flashes & tripods & stuff

"Take nothing but pictures and leave nothing but footprints".

Flickr gallery
Reply With Quote
  #2  
Old 2nd July 2012
SteelD
Guest
 
Posts: n/a
Re: What did I do??

I've seen a similar thing where the camera got into some mode I couldn't figure out and I had to resort to a reset to sort it out.
Reply With Quote
  #3  
Old 2nd July 2012
Chevvyf1's Avatar
Chevvyf1 Chevvyf1 is offline
Full member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Devon, UK
Posts: 12,269
Thanks: 1,744
Thanked 1,281 Times in 1,112 Posts
Likes: 1,169
Liked 522 Times in 392 Posts
Re: What did I do??

Its a "Glitch" I have had a few of these with the E-5 over the last year !
__________________
.
.
[I].
.
I Lurve Walking in our Glorious Countryside; Photography;
Riding Ducati Motorbikes; Reading & Cooking ! ...


http://www.flickr.com/photos/photomagicf1_chevvy/sets/

the ONE photo album
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 09:08 PM.


The Write Technology Ltd, 2007-2019, All rights reservedAd Management plugin by RedTyger