Olympus UK E-System User Group
Olympus UK E-System User Group

Join our unique resource for Olympus Four Thirds E-System DSLR and Pen and OM-D Micro Four Thirds photographers. Show your images via our free e-group photo gallery. Please read the e-group.uk.net forum terms and conditions before posting for the first time. Above all, welcome!


Go Back   Olympus UK E-System User Group > Cameras, lenses and system accessories > Camera conference > Olympus E-1

Olympus E-1 E-1 specific discussion.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #16  
Old 9th December 2016
Otto's Avatar
Otto Otto is offline
Full member
 
Join Date: Apr 2013
Location: North Yorkshire
Posts: 1,533
Thanks: 72
Thanked 163 Times in 143 Posts
Likes: 467
Liked 393 Times in 252 Posts
Re: ISO 3200 on the E-1?

I'm delighted to find that Affinity Photo can process the raw files from my old E-300, and it does a good job of it too. There's a good chance it will open E-1 raw files as well.
https://affinity.serif.com/en-gb/photo/
__________________
Regards
Richard
Reply With Quote
The Following Users Liked This Post:
Ian (9th December 2016), RobEW (25th January 2018)
  #17  
Old 21st December 2016
Simon Bee's Avatar
Simon Bee Simon Bee is offline
Full member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Bridgend, South Wales
Posts: 1,815
Thanks: 137
Thanked 204 Times in 173 Posts
Likes: 400
Liked 280 Times in 177 Posts
Re: ISO 3200 on the E-1?

Quote:
Originally Posted by Otto View Post
There's a good chance it will open E-1 raw files as well.
https://affinity.serif.com/en-gb/photo/
Yes it's on their list Richard

https://affinity.serif.com/forum/ind...p-raw-cameras/

Simon
__________________
One should take the "PLANK" out of one's own eye before trying to take a "splinter" out of someone else's
Reply With Quote
  #18  
Old 21st December 2016
shenstone's Avatar
shenstone shenstone is offline
Administrator
 
Join Date: Nov 2007
Location: Cardiff
Posts: 2,728
Thanks: 69
Thanked 213 Times in 159 Posts
Likes: 144
Liked 297 Times in 165 Posts
Re: ISO 3200 on the E-1?

It could open my E500 files and the UI isn't bad, but I'm not impressed with the NR. It's not a patch on DXO so ill go back to ACR if I need to reprocess one of those old files
__________________
My Kit (OK I'm a hoarder...)
4/3 E500, E510, E30 + 35macro, 50macro, 7-14, 11-22, 14-45 (x2), 14-54, 40-150 (both types), 50-200, 70-300, 50-500,
m 4/3 EM1MkII + 60 macro, 12-100 Pro
FL20, FL36 x2 , FL50, cactus slaves etc.
The Boss (Mrs Shenstone) E620, EM10-II, 14-41Ez, 40-150R, 9 cap and whatever she can nick from me when she wants it

My places
http://www.shenstone.me.uk
http://landroverkaty.blogspot.com/
https://vimeo.com/shenstone
Reply With Quote
  #19  
Old 6th January 2017
simion_levi simion_levi is offline
Full member
 
Join Date: Jan 2017
Location: Hampshire
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Likes: 0
Liked 0 Times in 0 Posts
Re: ISO 3200 on the E-1?

I really need to explore a new workflow. I still use RAWshooter for the basics on the E-1 files and then throw TIFFs into PS, but I feel I'm missing out on more recent advances!
Reply With Quote
  #20  
Old 7th January 2017
Franky Franky is offline
Full member
 
Join Date: Jan 2014
Location: Kilburn, Derby
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Likes: 0
Liked 6 Times in 3 Posts
Re: ISO 3200 on the E-1?

I use the latest version of lightroom and my E1 files scrub up nicely at 1600 & 3200...after they are converted in lightroom to DNG.
Reply With Quote
The Following User Liked This Post:
benvendetta (26th January 2018)
  #21  
Old 7th January 2017
Otto's Avatar
Otto Otto is offline
Full member
 
Join Date: Apr 2013
Location: North Yorkshire
Posts: 1,533
Thanks: 72
Thanked 163 Times in 143 Posts
Likes: 467
Liked 393 Times in 252 Posts
Re: ISO 3200 on the E-1?

Quote:
Originally Posted by simion_levi View Post
I really need to explore a new workflow. I still use RAWshooter for the basics on the E-1 files and then throw TIFFs into PS, but I feel I'm missing out on more recent advances!
I used to use RawShooter Essentials back in the day but OV3, ACR and Affinity all do a better job on my E-300 files now.
__________________
Regards
Richard
Reply With Quote
  #22  
Old 25th January 2018
binomania binomania is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2014
Location: North part of Italy, near Swiss
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Likes: 0
Liked 1 Time in 1 Post
Re: ISO 3200 on the E-1?

wow.
I own also an old E-1, but I use it up to 400 ISO. Now I will do some tests.
Kind Regards from Italy
Piergiovanni
Reply With Quote
  #23  
Old 26th January 2018
Bruce Clarke's Avatar
Bruce Clarke Bruce Clarke is offline
Full member
 
Join Date: Dec 2007
Location: Oxford
Posts: 290
Thanks: 41
Thanked 37 Times in 30 Posts
Likes: 48
Liked 23 Times in 18 Posts
Re: ISO 3200 on the E-1?

This shot was edited in PS CS3 and ACR 4.5 back in 2008 with much fiddling

https://www.flickr.com/photos/bruce-clarke/2646496770/

Last March, I had another go at the E-1 Raw in LR 6.9 (before the Classic nonsense!) They don't look that different small, but if you grab the 1600s, LR has got a lot more fine detail out of it.

https://www.flickr.com/photos/bruce-clarke/33495583055/

I've still got a load of unedited E DSLR shots from years ago, so glad I waited!
__________________
Bruce

http://flickr.com/photos/bruce-clarke/
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Blue Tit at ISO 3200 DavyG Foto Fair 0 13th May 2016 02:25 PM
E30 at iso 3200 in low light Daveart Foto Fair 4 24th November 2011 01:13 PM
ISO 3200 A Nice Suprise OlyPaul Olympus E-620/600 2 9th June 2010 01:53 PM
iso 3200+ from the 30... photo_owl Foto Fair 3 29th October 2009 04:55 PM
Elizabeth and ISO 3200! Ian Olympus Pen E-P1 7 24th July 2009 04:24 PM


All times are GMT. The time now is 12:35 AM.


The Write Technology Ltd, 2007-2018, All rights reservedAd Management plugin by RedTyger