Olympus UK E-System User Group
Olympus UK E-System User Group

Join our unique resource for Olympus Four Thirds E-System DSLR and Pen and OM-D Micro Four Thirds photographers. Show your images via our free e-group photo gallery. Please read the e-group.uk.net forum terms and conditions before posting for the first time. Above all, welcome!


Go Back   Olympus UK E-System User Group > Cameras, lenses and system accessories > Camera conference > Micro Four Thirds > Olympus OM-D E-M1 Mark II

Olympus OM-D E-M1 Mark II The second Micro Four Thirds camera that offers phase detect focusing so you can use Four Thirds DSLR lenses normally as well a Micro Four Thirds lenses.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 18th May 2017
Talkingdrum Talkingdrum is offline
Full member
 
Join Date: Apr 2017
Location: London
Posts: 26
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 1 Post
Likes: 0
Liked 3 Times in 2 Posts
"Set Home" Function doesn't seem to work.

I'm trying to get the "set home" function to work. In menu A2/Set Home I have it checked for CA-F - single area - centered. I have tried assigning "Home" to various buttons under the "B" menu but it just doesn't seem to work. If I assign a button to "Home", when I press it nothing happens.
Any idea what I may be missing?
Reply With Quote
  #2  
Old 18th May 2017
Talkingdrum Talkingdrum is offline
Full member
 
Join Date: Apr 2017
Location: London
Posts: 26
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 1 Post
Likes: 0
Liked 3 Times in 2 Posts
Re: "Set Home" Function doesn't seem to work.

Ah, I'm starting to figure it out. I'm using one of the function buttons to activate manual focus. If I'm in manual focus that has been activated from the function button, pressing the function button set to "Home" has no effect. I have to press the function button I assigned for manual focus first to to toggle it back to the focus mode I was in before I switched to manual focus and then press the "Home" button and now it works. Slightly annoying behaviour. Don't see any reason why it couldn't just go straight to the "Home" setting without coming out of manual first. Of course if I set the camera to manual from any other setting other than the function button I don't need the extra step. Just taken me about half an hour to figure this out.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
" Home to Roost" Imageryone Foto Fair 11 25th January 2013 04:09 PM
"Don't try this at home" ! ..... Simon Bee Lens focus 5 22nd January 2013 05:18 PM
What's the difference between "zoom" and "magnify" ? DJMC Olympus OM-D E-M5 6 28th October 2012 10:30 PM
"All" vs "Not Transferred Yet" When Uploading - Can I Set A Default On Launch? Phaedrus Software 1 4th July 2011 08:52 AM
"Making light work." Ellie Foto Fair 0 18th March 2011 01:30 AM


All times are GMT. The time now is 01:53 AM.


The Write Technology Ltd, 2007-2019, All rights reservedAd Management plugin by RedTyger