Olympus UK E-System User Group
Olympus UK E-System User Group

Join our unique resource for Olympus Four Thirds E-System DSLR and Pen and OM-D Micro Four Thirds photographers. Show your images via our free e-group photo gallery. Please read the e-group.uk.net forum terms and conditions before posting for the first time. Above all, welcome!


Go Back   Olympus UK E-System User Group > Cameras, lenses and system accessories > Camera conference > Olympus E-620/600

Olympus E-620/600 An Olympus 12.1MP mid-range compact DSLR, the E-620 and the feature-reduiced version, the E-600.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 14th June 2012
John Rayner John Rayner is offline
Full member
 
Join Date: Jun 2012
Location: Cape Town, South Africa
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Likes: 0
Liked 0 Times in 0 Posts
E0620 Mode dial problem

My E-620 is doing what my E-510 did - I shoot most of my pics in Aperture priority. Every now and again I'd find the camera in Program mode - Mode dial on A but LCD displaying P. Who else is in this boat with me - I have seen folk on other sites experiencing this anomally. Apparently the dial needs replacing (fortunatley still under guarantee). My point is, if this happens to many people surely merely fixing what is broke ain't the final answer - its a design flaw and needs addressing further up the chain of command - Olympus HQ. What say you, folks ?
Reply With Quote
  #2  
Old 14th June 2012
crimbo crimbo is offline
Full member
 
Join Date: Jan 2008
Location: Shetland
Posts: 1,736
Thanks: 100
Thanked 149 Times in 130 Posts
Likes: 22
Liked 122 Times in 62 Posts
Re: E0620 Mode dial problem

Never had that problem usually get the metering has changed to spot though...
__________________
chris
shetland
Reply With Quote
  #3  
Old 14th June 2012
Wee man's Avatar
Wee man Wee man is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: Newcastle Co. Down N. Ireland
Posts: 7,988
Thanks: 2,390
Thanked 1,149 Times in 1,024 Posts
Likes: 281
Liked 1,230 Times in 800 Posts
Re: E0620 Mode dial problem

I sometime get this with the E30 had it sorted under warrenty but it still comes back; switch mode and back again usually sorts it but it can be a problem if you do not spot it.
__________________
Ed

What if the Hokey Cokey is what its all about?
Reply With Quote
  #4  
Old 15th June 2012
Ross the fiddler's Avatar
Ross the fiddler Ross the fiddler is offline
Full member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Blue Mtns, NSW Australia
Posts: 13,770
Thanks: 2,024
Thanked 1,300 Times in 1,015 Posts
Likes: 5,278
Liked 1,943 Times in 1,079 Posts
Re: E0620 Mode dial problem

Quote:
Originally Posted by Wee man View Post
I sometime get this with the E30 had it sorted under warrenty but it still comes back; switch mode and back again usually sorts it but it can be a problem if you do not spot it.
Same with my E30. I haven't lost too much sleep over it & just rotated the dial & back to fix it.
__________________
Ross
I fiddle with violins (when I'm not fiddling with a camera).
Flickr: https://www.flickr.com/photos/ross-the-fiddler/
Cameras: OM-D E-M1 & Mk II, Olympus Stylus 1, OM-D E-M5.
Lenses: M.ZD12-40mm f2.8 PRO Lens, M.ZD40-150mm f2.8 PRO Lens with MC-14, M.ZD12-50, M.ZD60 Macro, M.ZD75-300 Mk II, MMF-3, ZD14-54 II, Sigma 150mm F2.8 APO Macro DG HSM.
Flashes: FL36R X2, FL50R, FL50.
Software: Capture One Pro 10 (& Olympus Viewer 3).
Reply With Quote
  #5  
Old 26th June 2012
Roberta's Avatar
Roberta Roberta is offline
Full member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Tambo Upper, East Gippsland Australia
Posts: 550
Thanks: 7
Thanked 34 Times in 33 Posts
Likes: 5
Liked 30 Times in 21 Posts
Re: E0620 Mode dial problem

Yes i have it with my 600 and recently on my E620. Called Olympus, not dear to replace but none in Australia and like Ross says I just check when I switch on
__________________
Roberta
E620, E30, OM4-Ti OM-D1... Canon 7D and 5Dmiii
lenses 14-42mm, 40-150mm, 50mm, 18-180mm, 70-300mm, ec-14 still looking for a Bigma (Canon 17-55mm, 70-300mm and 100-400L)
FL 50R and Hahnel remote (Canon and Olympus)
Reply With Quote
  #6  
Old 26th June 2012
Barkly's Avatar
Barkly Barkly is offline
Full member
 
Join Date: Apr 2011
Location: Canberra ACT Australia
Posts: 944
Thanks: 3
Thanked 52 Times in 49 Posts
Likes: 8
Liked 154 Times in 67 Posts
Re: E0620 Mode dial problem

Never noticed - but sure I don't seem to have the problem. Maybe poltergiest!
__________________
Terry
Canberra - The Nation's Capital
E-620 plus stuff
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem in adjusting f-number in aperture mode esskay Olympus Pen E-P3 17 2nd December 2011 12:08 PM
SP-950 mode dial help...its came off! shauni The lounge 0 25th May 2011 04:08 PM
HELP! E-1 Mode Dial problem bmul Olympus E-1 0 18th August 2010 09:12 PM
Confusion over My Mode StephenL Olympus E-3 4 29th November 2008 03:57 PM
Problem selecting continuous shooting Mode Napper Olympus E-1 3 20th February 2008 01:03 PM


All times are GMT. The time now is 11:48 PM.


The Write Technology Ltd, 2007-2019, All rights reservedAd Management plugin by RedTyger