Olympus UK E-System User Group
Olympus UK E-System User Group

Join our unique resource for Olympus Four Thirds E-System DSLR and Pen and OM-D Micro Four Thirds photographers. Show your images via our free e-group photo gallery. Please read the e-group.uk.net forum terms and conditions before posting for the first time. Above all, welcome!


Go Back   Olympus UK E-System User Group > Cameras, lenses and system accessories > Accessory talk > Flash

Flash FL-related discussions can be found here.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 22nd June 2011
theMusicMan's Avatar
theMusicMan theMusicMan is offline
E-3 Enthusiast....:)
 
Join Date: Nov 2007
Location: South Wales
Posts: 5,878
Thanks: 143
Thanked 267 Times in 178 Posts
Likes: 8
Liked 30 Times in 19 Posts
Strange issue with my FL-50

Oh dear me... it seems I am having a run of bad luck with my camera kit of late. First my E-3 developed a fault (now resolved... well, sort of), and then I spotted a focus issue with my 7-14mm lens which I believe will have to go in to Oly for repair. And yesterday I spotted an issue with my Oly FL-50 flash.

I was asked by a work friend to take a mugshot of him for an upcoming conference where some promotional staff material is being printed and put on the web. I brought the FL-50 and the Oly 50mm to get that professional looking corporate portrait shot with natural light coming in from the window, and a small amount of fill in flash from the FL-50. I set everything up (in manual mode) with the flash on a stand, but... alas... the flash wouldn't fire at all. I pressed the test button and it went off, and I could see all the controls on the screen, all the buttons worked and modes were selectable - except the darned green 'good to go' light was just not coming on. I assumed a battery issue, and asked my mate if I could do the shot today.

When I got home, I charged up the batteries but nada... no green light on the FL-50. So, I took the shot with my Yonguo which came out OK.

So... unless anyone has any ideas as to what I could try, it looks as though my FL-50 will be back to Oly for repair soon too!

Sheesh... what next.
__________________
John

Reply With Quote
  #2  
Old 22nd June 2011
The Technician's Avatar
The Technician The Technician is offline
Full member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Newcastle upon Tyne
Posts: 834
Thanks: 256
Thanked 84 Times in 65 Posts
Likes: 548
Liked 62 Times in 33 Posts
Re: Strange issue with my FL-50

Wel the saying is they come in 3's
__________________
Regards
Michael

OM-D E-M5 mk2, m12-40mm f2.8, m25mm f1.8, m45mm f1.8, m60mm f2.8 Macro, M14‑150mm 1:4-5.6 II, M75-300mm MK2, Samyang 7.5mm f/3.5 fisheye
Reply With Quote
  #3  
Old 22nd June 2011
theMusicMan's Avatar
theMusicMan theMusicMan is offline
E-3 Enthusiast....:)
 
Join Date: Nov 2007
Location: South Wales
Posts: 5,878
Thanks: 143
Thanked 267 Times in 178 Posts
Likes: 8
Liked 30 Times in 19 Posts
Re: Strange issue with my FL-50

Quote:
Originally Posted by The Technician View Post
Wel the saying is they come in 3's
Indeed it is, indeed it is, indeed it is

Doesn't help matters though when I am trying to figure out a way to obtain an E-5...

Ho hum.
__________________
John

Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Two Strange Birds ? ID Chevvyf1 Foto Fair 11 7th June 2011 11:12 AM
HELP! Camera RAW issue iMac Olympus E-30 31 6th October 2010 11:46 AM
HELP! E-620 shooting issue Kittykat23uk Olympus E-620/600 6 11th August 2010 07:04 PM
CF Card issue meach General accessories 2 10th November 2009 09:21 AM
Strange Sky gregles Foto Fair 5 7th October 2009 12:08 PM


All times are GMT. The time now is 12:21 PM.


The Write Technology Ltd, 2007-2019, All rights reservedAd Management plugin by RedTyger