Olympus UK E-System User Group
Olympus UK E-System User Group

Join our unique resource for Olympus Four Thirds E-System DSLR and Pen and OM-D Micro Four Thirds photographers. Show your images via our free e-group photo gallery. Please read the e-group.uk.net forum terms and conditions before posting for the first time. Above all, welcome!


Go Back   Olympus UK E-System User Group > Cameras, lenses and system accessories > Camera conference > Olympus E-420

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 22nd November 2011
Woody Woody is offline
Full member
 
Join Date: May 2010
Location: Hampshire UK
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Likes: 0
Liked 0 Times in 0 Posts
Remote shutter release not working

Hi all

The remote shutter release on my E420 has stopped working and when using the delayed release function, the red LED no longer blinks.

Is there a setting that may be causing this or is it a fault

Regards

Woody
Reply With Quote
  #2  
Old 22nd November 2011
rsh1960's Avatar
rsh1960 rsh1960 is offline
Full member
 
Join Date: May 2010
Location: Horwich, Bolton
Posts: 860
Thanks: 86
Thanked 75 Times in 60 Posts
Likes: 445
Liked 5 Times in 5 Posts
Re: Remote shutter release not working

Battery flat?
Reply With Quote
  #3  
Old 22nd November 2011
Woody Woody is offline
Full member
 
Join Date: May 2010
Location: Hampshire UK
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Likes: 0
Liked 0 Times in 0 Posts
Re: Remote shutter release not working

No - tried replacing the battery in the remote.
Reply With Quote
  #4  
Old 22nd November 2011
Graham_of_Rainham's Avatar
Graham_of_Rainham Graham_of_Rainham is offline
Administrator
 
Join Date: Nov 2007
Location: Rainham
Posts: 6,824
Thanks: 543
Thanked 822 Times in 619 Posts
Likes: 1,772
Liked 1,078 Times in 651 Posts
Re: Remote shutter release not working

Check the super control panel and/or menu to ensure it is enabled, not simply set on single frame only.

__________________
Graham

We often repeat the mistakes we most enjoy...
Reply With Quote
  #5  
Old 22nd November 2011
Ross the fiddler's Avatar
Ross the fiddler Ross the fiddler is offline
Full member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Blue Mtns, NSW Australia
Posts: 11,442
Thanks: 1,793
Thanked 1,103 Times in 869 Posts
Likes: 4,034
Liked 1,285 Times in 789 Posts
Re: Remote shutter release not working

Quote:
Originally Posted by Woody View Post
Hi all

The remote shutter release on my E420 has stopped working and when using the delayed release function, the red LED no longer blinks.

Is there a setting that may be causing this or is it a fault

Regards

Woody
I assume you are using the direct "Remote control/Self-timer/Sequential shooting button" or in the Super Control Panel with the dial to select the appropriate remote setting & if anti-shock is activated, should add to the selection (doubling the available options) with a diamond symbol. Pages 55 to 57 in your manual covers this (& the PDF download version is worth having too).
__________________
Ross
I fiddle with violins (when I'm not fiddling with a camera).
Cameras: OM-D E-M1 & Mk II, Olympus Stylus 1, OM-D E-M5.
Lenses: M.ZD40-150mm f2.8 PRO Lens with MC-14, M.ZD12-50, M.ZD60 Macro, M.ZD75-300 Mk II, MMF-3, ZD14-54 II, ZD12-60 SWD, ZD50-200 SWD, EC14, EC20, EX25, Sigma 150mm F2.8 APO Macro DG HSM.
Flashes: FL36R X2, FL50R, FL50.
Software: Capture One Pro 10 (& Olympus Viewer 3).
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HELP! Remote release EP-1 Ijay37 General accessories 2 6th November 2009 11:12 PM
Remote release Ijay37 Micro Four Thirds 1 7th September 2009 10:51 AM
remote shutter release cable colin stares Olympus E-500 10 16th July 2009 12:39 PM
Hahnel Remote Shutter Release Paulpp General accessories 1 25th February 2009 11:07 PM
Anyone suggest a remote shutter release for my E-3... theMusicMan General accessories 4 28th December 2007 04:50 PM


All times are GMT. The time now is 05:59 AM.


The Write Technology Ltd, 2007-2017, All rights reservedAd Management plugin by RedTyger