Olympus UK E-System User Group
Olympus UK E-System User Group

Join our unique resource for Olympus Four Thirds E-System DSLR and Pen and OM-D Micro Four Thirds photographers. Show your images via our free e-group photo gallery. Please read the e-group.uk.net forum terms and conditions before posting for the first time. Above all, welcome!


Go Back   Olympus UK E-System User Group > Site news and information > Announcements > Site news

Site news Updates concerning the operation of this site.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 27th July 2017
Ian's Avatar
Ian Ian is offline
Administrator
 
Join Date: Jul 2007
Location: Hemel Hempstead, Hertfordshire, UK
Posts: 11,115
Thanks: 399
Thanked 2,330 Times in 1,177 Posts
Likes: 777
Liked 1,445 Times in 667 Posts
Exclamation Post editor bug and missing Smileys

It looks like the recent maintenance update we did on the forum introduced a bug which means the WYSIWYG function of the text editor you use to create posts - is disabled in certain browsers.

People affected can't see inserted Smileys or Emoticons, only the text mnemonic that represent them. You can't preview other effects and see photos in the edit box either.

There are some workarounds:

1. Use Firefox (which is a really good browser with lots add-ons available) or Internet Explorer 11 (probably not a good idea as it's not really supported any more since Microsoft introduced its Edge browser with Windows 10.

2. To check how your post will look use the PREVIEW option.

3. If you are really keen, there are comprehensive BBCode external editors you use outside of the forum.

I'm hoping that when we soon upgrade to version 4 of the forum software that this bug will be fixed.

Sorry for any inconvenience in the meantime!

Ian
__________________
Founder and editor of:
Olympus UK E-System User Group (http://e-group.uk.net)
Four Thirds User (http://fourthirds-user.com)
Digital Photography Now (http://dpnow.com)
Olympus camera, lens, and accessory hire (http://e-group.uk.net/hire)

Twitter: www.twitter.com/ian_burley
Flickr: www.flickr.com/photos/dpnow/
Pinterest: www.pinterest.com/ianburley/
NEW: My personal BLOG ianburley.com
Reply With Quote
The Following 3 Users Say Thank You to Ian For This Useful Post:
iso (27th July 2017), OM USer (27th July 2017), Ross the fiddler (27th July 2017)
  #2  
Old 28th July 2017
blu-by-u blu-by-u is offline
Full member
 
Join Date: Mar 2008
Location: Selangor, Malaysia
Posts: 1,414
Thanks: 165
Thanked 71 Times in 59 Posts
Likes: 197
Liked 469 Times in 250 Posts
Re: Post editor bug and missing Smileys

Ok in Google Chrome
__________________
* Henry
* Location: Subang Jaya, Selangor
* Malaysia


All my garbage so far.
Reply With Quote
  #3  
Old 28th July 2017
Ian's Avatar
Ian Ian is offline
Administrator
 
Join Date: Jul 2007
Location: Hemel Hempstead, Hertfordshire, UK
Posts: 11,115
Thanks: 399
Thanked 2,330 Times in 1,177 Posts
Likes: 777
Liked 1,445 Times in 667 Posts
Re: Post editor bug and missing Smileys

Quote:
Originally Posted by blu-by-u View Post
Ok in Google Chrome
Really?! Not at my end!

All the Smileys (Smilies?) work after posting your message or when previewing, but the WYSIWYG in the editor itself looks broken in some browsers. This is something I never noticed as it works fine in my browser of choice which is Firefox.

It's widely reported that Chrome is one of the browsers that doesn't work with the editor on vBulletin 3 - in fact for quite a while. The move to vBulletin 4 should fix this.

Can you toggle between text and WYSIWYG using the AA button, or is that button not visible - very curious to know

Ian
__________________
Founder and editor of:
Olympus UK E-System User Group (http://e-group.uk.net)
Four Thirds User (http://fourthirds-user.com)
Digital Photography Now (http://dpnow.com)
Olympus camera, lens, and accessory hire (http://e-group.uk.net/hire)

Twitter: www.twitter.com/ian_burley
Flickr: www.flickr.com/photos/dpnow/
Pinterest: www.pinterest.com/ianburley/
NEW: My personal BLOG ianburley.com
Reply With Quote
  #4  
Old 28th July 2017
Walti Walti is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2015
Location: Cambridge
Posts: 2,434
Thanks: 266
Thanked 144 Times in 129 Posts
Likes: 197
Liked 1,110 Times in 444 Posts
Re: Post editor bug and missing Smileys

Quote:
Originally Posted by Ian View Post
It looks like the recent maintenance update we did on the forum introduced a bug which means the WYSIWYG function of the text editor you use to create posts - is disabled in certain browsers.

People affected can't see inserted Smileys or Emoticons, only the text mnemonic that represent them. You can't preview other effects and see photos in the edit box either.

There are some workarounds:

1. Use Firefox (which is a really good browser with lots add-ons available) or Internet Explorer 11 (probably not a good idea as it's not really supported any more since Microsoft introduced its Edge browser with Windows 10.

2. To check how your post will look use the PREVIEW option.

3. If you are really keen, there are comprehensive BBCode external editors you use outside of the forum.

I'm hoping that when we soon upgrade to version 4 of the forum software that this bug will be fixed.

Sorry for any inconvenience in the meantime!

Ian
It's never worked in MAC Safari for me, you only ever see the text mnemonic in the post composition box, and the actual smileys if you preview...

So no real change there!

__________________

Some Olympus stuff
I didn't get where I am today...
Reply With Quote
The Following User Liked This Post:
Johnheatingman (28th July 2017)
  #5  
Old 28th July 2017
Ian's Avatar
Ian Ian is offline
Administrator
 
Join Date: Jul 2007
Location: Hemel Hempstead, Hertfordshire, UK
Posts: 11,115
Thanks: 399
Thanked 2,330 Times in 1,177 Posts
Likes: 777
Liked 1,445 Times in 667 Posts
Re: Post editor bug and missing Smileys

Quote:
Originally Posted by Walti View Post
It's never worked in MAC Safari for me, you only ever see the text mnemonic in the post composition box, and the actual smileys if you preview...

So no real change there!

Yes - it has changed for some but as you say, for many the problem has been around for a long time.

Ian
__________________
Founder and editor of:
Olympus UK E-System User Group (http://e-group.uk.net)
Four Thirds User (http://fourthirds-user.com)
Digital Photography Now (http://dpnow.com)
Olympus camera, lens, and accessory hire (http://e-group.uk.net/hire)

Twitter: www.twitter.com/ian_burley
Flickr: www.flickr.com/photos/dpnow/
Pinterest: www.pinterest.com/ianburley/
NEW: My personal BLOG ianburley.com
Reply With Quote
  #6  
Old 28th July 2017
PeterBirder's Avatar
PeterBirder PeterBirder is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: BRAINTREE ESSEX
Posts: 5,950
Thanks: 1,760
Thanked 1,024 Times in 854 Posts
Likes: 1,922
Liked 797 Times in 466 Posts
Re: Post editor bug and missing Smileys

Well you learn something new every day.

I have always used Firefox but since joining in 2009 have never had WYSIWYG in the editor, had no idea what the "AA" button ( the one at the top RH corner) was for.

I now have a whole new "richer viewing experience".

Regards.
__________________
Peter

she looked at me and said "It's official. I hate your camera. It's just so amazing and perfect I want one!"

E-M10 MK II, E-M5, E-PL1, E-PM2, mZ 12-50, mZ 14-42mm EZ, mZ 17mm f 1.8, mZ 25mm f1.8, mZ 45mm f1.8, mZ 75-300mm II.
OM1n, OM 50mm f1.8.
Oly Viewer3, Dxo Pro 11. FastStone.
Reply With Quote
The Following User Liked This Post:
Ian (28th July 2017)
  #7  
Old 28th July 2017
Ross the fiddler's Avatar
Ross the fiddler Ross the fiddler is offline
Full member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Blue Mtns, NSW Australia
Posts: 12,687
Thanks: 1,901
Thanked 1,189 Times in 939 Posts
Likes: 4,665
Liked 1,589 Times in 933 Posts
Re: Post editor bug and missing Smileys

When using my iPad (as I am now) with Google Chrome browser I can get the smilies directly from the right.
But the others [More] are more of a challenge. well, at least they were!
Actually, it just worked fine (from the newly created tab).

__________________
Ross
I fiddle with violins (when I'm not fiddling with a camera).
Flickr: https://www.flickr.com/photos/ross-the-fiddler/
Cameras: OM-D E-M1 & Mk II, Olympus Stylus 1, OM-D E-M5.
Lenses: M.ZD12-40mm f2.8 PRO Lens, M.ZD40-150mm f2.8 PRO Lens with MC-14, M.ZD12-50, M.ZD60 Macro, M.ZD75-300 Mk II, MMF-3, ZD14-54 II, Sigma 150mm F2.8 APO Macro DG HSM.
Flashes: FL36R X2, FL50R, FL50.
Software: Capture One Pro 10 (& Olympus Viewer 3).
Reply With Quote
  #8  
Old 28th July 2017
Ross the fiddler's Avatar
Ross the fiddler Ross the fiddler is offline
Full member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Blue Mtns, NSW Australia
Posts: 12,687
Thanks: 1,901
Thanked 1,189 Times in 939 Posts
Likes: 4,665
Liked 1,589 Times in 933 Posts
Re: Post editor bug and missing Smileys

Quote:
Originally Posted by Johnheatingman View Post
If any other "Firefox" or Internet "Explorer Browser" users dont get the same enhanced facility on the Message Box, try this:

Go to: User Control Panel

Select: Edit Options

Scroll to the bottom: ( last option ) Miscellaneous Options

Make sure Enhanced Interface - Full WYSIWYG Editing is selected from the drop down box

John
Thanks. Just done that now. I learn something new sometimes too.



EDIT: This is using safari & I only see the characters, not the smilie in the advanced edit box.
__________________
Ross
I fiddle with violins (when I'm not fiddling with a camera).
Flickr: https://www.flickr.com/photos/ross-the-fiddler/
Cameras: OM-D E-M1 & Mk II, Olympus Stylus 1, OM-D E-M5.
Lenses: M.ZD12-40mm f2.8 PRO Lens, M.ZD40-150mm f2.8 PRO Lens with MC-14, M.ZD12-50, M.ZD60 Macro, M.ZD75-300 Mk II, MMF-3, ZD14-54 II, Sigma 150mm F2.8 APO Macro DG HSM.
Flashes: FL36R X2, FL50R, FL50.
Software: Capture One Pro 10 (& Olympus Viewer 3).
Reply With Quote
The Following Users Liked This Post:
Johnheatingman (28th July 2017), PeterBirder (28th July 2017)
  #9  
Old 28th July 2017
Ian's Avatar
Ian Ian is offline
Administrator
 
Join Date: Jul 2007
Location: Hemel Hempstead, Hertfordshire, UK
Posts: 11,115
Thanks: 399
Thanked 2,330 Times in 1,177 Posts
Likes: 777
Liked 1,445 Times in 667 Posts
Re: Post editor bug and missing Smileys

John's suggestion basically makes the advanced edit mode the default but won't fix the missing WYSIWYG toggle if it is missing.

Ian
__________________
Founder and editor of:
Olympus UK E-System User Group (http://e-group.uk.net)
Four Thirds User (http://fourthirds-user.com)
Digital Photography Now (http://dpnow.com)
Olympus camera, lens, and accessory hire (http://e-group.uk.net/hire)

Twitter: www.twitter.com/ian_burley
Flickr: www.flickr.com/photos/dpnow/
Pinterest: www.pinterest.com/ianburley/
NEW: My personal BLOG ianburley.com
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Ian For This Useful Post:
Ross the fiddler (28th July 2017)
  #10  
Old 28th July 2017
Ross the fiddler's Avatar
Ross the fiddler Ross the fiddler is offline
Full member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Blue Mtns, NSW Australia
Posts: 12,687
Thanks: 1,901
Thanked 1,189 Times in 939 Posts
Likes: 4,665
Liked 1,589 Times in 933 Posts
Re: Post editor bug and missing Smileys

Quote:
Originally Posted by Ian View Post
John's suggestion basically makes the advanced edit mode the default but won't fix the missing WYSIWYG toggle if it is missing.

Ian
At least that is useful normally anyhow, so now that suits me. Safari is mostly a pain for me & I prefer chrome for most browsing (iPad & pc).
__________________
Ross
I fiddle with violins (when I'm not fiddling with a camera).
Flickr: https://www.flickr.com/photos/ross-the-fiddler/
Cameras: OM-D E-M1 & Mk II, Olympus Stylus 1, OM-D E-M5.
Lenses: M.ZD12-40mm f2.8 PRO Lens, M.ZD40-150mm f2.8 PRO Lens with MC-14, M.ZD12-50, M.ZD60 Macro, M.ZD75-300 Mk II, MMF-3, ZD14-54 II, Sigma 150mm F2.8 APO Macro DG HSM.
Flashes: FL36R X2, FL50R, FL50.
Software: Capture One Pro 10 (& Olympus Viewer 3).
Reply With Quote
  #11  
Old 28th July 2017
Ian's Avatar
Ian Ian is offline
Administrator
 
Join Date: Jul 2007
Location: Hemel Hempstead, Hertfordshire, UK
Posts: 11,115
Thanks: 399
Thanked 2,330 Times in 1,177 Posts
Likes: 777
Liked 1,445 Times in 667 Posts
Re: Post editor bug and missing Smileys

The default everyone gets is the simple (compact) text editor. The text-only one will only have been present if you specifically changed your settings to use it.

Ian
__________________
Founder and editor of:
Olympus UK E-System User Group (http://e-group.uk.net)
Four Thirds User (http://fourthirds-user.com)
Digital Photography Now (http://dpnow.com)
Olympus camera, lens, and accessory hire (http://e-group.uk.net/hire)

Twitter: www.twitter.com/ian_burley
Flickr: www.flickr.com/photos/dpnow/
Pinterest: www.pinterest.com/ianburley/
NEW: My personal BLOG ianburley.com
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Ian For This Useful Post:
  #12  
Old 28th July 2017
David M's Avatar
David M David M is offline
Full member
 
Join Date: Dec 2007
Location: A Brit now living in Ontario, Canada.
Posts: 6,600
Thanks: 39
Thanked 677 Times in 639 Posts
Likes: 254
Liked 1,292 Times in 789 Posts
Re: Post editor bug and missing Smileys

Two decades and things haven't got much better. No two browsers display a page the same.

I remember having three versions of Internet Exploder installed in the late '90s or early '00s because each version displayed a page differently. Add in various versions of other browsers and you had to check your markup in eight or nine different ones to make sure everything worked.
__________________
It's the image that's important, not the tools used to make it.

The Grumpy Snapper blog or follow me on Instagram.
Reply With Quote
  #13  
Old 30th July 2017
drmarkf's Avatar
drmarkf drmarkf is offline
Full member
 
Join Date: Aug 2008
Location: Cambridge, UK
Posts: 4,444
Thanks: 284
Thanked 409 Times in 343 Posts
Likes: 1,512
Liked 1,044 Times in 586 Posts
Re: Post editor bug and missing Smileys

>> Internet Exploder <<

__________________
Regards,
Mark

------------------------------
http://www.microcontrast.com
Too much Oly gear.
Panasonic 12-35, 15. Samyang 7.5 fisheye. Laowa 7.5.
Assorted legacy lenses, plus a Fuji X70.
Reply With Quote
  #14  
Old 30th July 2017
David M's Avatar
David M David M is offline
Full member
 
Join Date: Dec 2007
Location: A Brit now living in Ontario, Canada.
Posts: 6,600
Thanks: 39
Thanked 677 Times in 639 Posts
Likes: 254
Liked 1,292 Times in 789 Posts
Re: Post editor bug and missing Smileys

Quote:
Originally Posted by drmarkf View Post
>> Internet Exploder <<

That was commonly used by anyone doing web design in the late '90s early '00s. Every time a new version came out it would display pages differently than the previous version. I got so sick of it I put a notice on my personal sites saying everything worked with Netscape Navigator (remember that?) but I couldn't guarantee everything working with all versions of Exploder.
__________________
It's the image that's important, not the tools used to make it.

The Grumpy Snapper blog or follow me on Instagram.
Reply With Quote
  #15  
Old 2nd August 2017
blu-by-u blu-by-u is offline
Full member
 
Join Date: Mar 2008
Location: Selangor, Malaysia
Posts: 1,414
Thanks: 165
Thanked 71 Times in 59 Posts
Likes: 197
Liked 469 Times in 250 Posts
Re: Post editor bug and missing Smileys

Quote:
Originally Posted by Ian View Post
Really?! Not at my end!

All the Smileys (Smilies?) work after posting your message or when previewing, but the WYSIWYG in the editor itself looks broken in some browsers. This is something I never noticed as it works fine in my browser of choice which is Firefox.

It's widely reported that Chrome is one of the browsers that doesn't work with the editor on vBulletin 3 - in fact for quite a while. The move to vBulletin 4 should fix this.

Can you toggle between text and WYSIWYG using the AA button, or is that button not visible - very curious to know

Ian
The more Smilies works.

Is there a WYSIWYG?? I only Preview Post which is at the bottom next to the Submit reply button
__________________
* Henry
* Location: Subang Jaya, Selangor
* Malaysia


All my garbage so far.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Polarr RAW Editor trailer Software 0 21st April 2016 04:26 PM
Free Microsoft Composite Image Editor - Actually Quite Good! Beagletorque Software 8 13th February 2015 11:18 PM
I'm sure I'm missing something....... Homer Simpson Camera conference 10 1st January 2011 08:50 PM
HELP! Elements editor issue jonesy Software 18 14th November 2009 09:45 PM
Loadsa smileys! Ian Site news 4 23rd March 2008 11:06 PM


All times are GMT. The time now is 12:14 AM.


The Write Technology Ltd, 2007-2018, All rights reservedAd Management plugin by RedTyger