Olympus UK E-System User Group
Olympus UK E-System User Group

Join our unique resource for Olympus Four Thirds E-System DSLR and Pen and OM-D Micro Four Thirds photographers. Show your images via our free e-group photo gallery. Please read the e-group.uk.net forum terms and conditions before posting for the first time. Above all, welcome!


Go Back   Olympus UK E-System User Group > Site news and information > Announcements > Site news

Site news Updates concerning the operation of this site.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #16  
Old 17th July 2017
Ian's Avatar
Ian Ian is offline
Administrator
 
Join Date: Jul 2007
Location: Hemel Hempstead, Hertfordshire, UK
Posts: 11,115
Thanks: 399
Thanked 2,330 Times in 1,177 Posts
Likes: 777
Liked 1,445 Times in 667 Posts
Re: Server move around 8AM on Monday 17th July

I still suspect this is a cookie problem. I was having similar issues and I had to delete e-group.uk.net cookies and re-login. If you have looked at the site using the other browsers at any time in the past there will be out of date cookies.

Sorry for the nuisance!

Ian
__________________
Founder and editor of:
Olympus UK E-System User Group (http://e-group.uk.net)
Four Thirds User (http://fourthirds-user.com)
Digital Photography Now (http://dpnow.com)
Olympus camera, lens, and accessory hire (http://e-group.uk.net/hire)

Twitter: www.twitter.com/ian_burley
Flickr: www.flickr.com/photos/dpnow/
Pinterest: www.pinterest.com/ianburley/
NEW: My personal BLOG ianburley.com
Reply With Quote
  #17  
Old 17th July 2017
Ian's Avatar
Ian Ian is offline
Administrator
 
Join Date: Jul 2007
Location: Hemel Hempstead, Hertfordshire, UK
Posts: 11,115
Thanks: 399
Thanked 2,330 Times in 1,177 Posts
Likes: 777
Liked 1,445 Times in 667 Posts
Re: Server move around 8AM on Monday 17th July

These are classic cookie symptoms but I will seek further advice.

Ian
__________________
Founder and editor of:
Olympus UK E-System User Group (http://e-group.uk.net)
Four Thirds User (http://fourthirds-user.com)
Digital Photography Now (http://dpnow.com)
Olympus camera, lens, and accessory hire (http://e-group.uk.net/hire)

Twitter: www.twitter.com/ian_burley
Flickr: www.flickr.com/photos/dpnow/
Pinterest: www.pinterest.com/ianburley/
NEW: My personal BLOG ianburley.com
Reply With Quote
  #18  
Old 17th July 2017
Ross the fiddler's Avatar
Ross the fiddler Ross the fiddler is offline
Full member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Blue Mtns, NSW Australia
Posts: 12,688
Thanks: 1,901
Thanked 1,190 Times in 940 Posts
Likes: 4,665
Liked 1,591 Times in 934 Posts
Re: Server move around 8AM on Monday 17th July

No, we're here having the same troubles, just patiently waiting for fixes.

__________________
Ross
I fiddle with violins (when I'm not fiddling with a camera).
Flickr: https://www.flickr.com/photos/ross-the-fiddler/
Cameras: OM-D E-M1 & Mk II, Olympus Stylus 1, OM-D E-M5.
Lenses: M.ZD12-40mm f2.8 PRO Lens, M.ZD40-150mm f2.8 PRO Lens with MC-14, M.ZD12-50, M.ZD60 Macro, M.ZD75-300 Mk II, MMF-3, ZD14-54 II, Sigma 150mm F2.8 APO Macro DG HSM.
Flashes: FL36R X2, FL50R, FL50.
Software: Capture One Pro 10 (& Olympus Viewer 3).
Reply With Quote
  #19  
Old 17th July 2017
Ian's Avatar
Ian Ian is offline
Administrator
 
Join Date: Jul 2007
Location: Hemel Hempstead, Hertfordshire, UK
Posts: 11,115
Thanks: 399
Thanked 2,330 Times in 1,177 Posts
Likes: 777
Liked 1,445 Times in 667 Posts
Re: Server move around 8AM on Monday 17th July

From my point of view I am not very familiar with the way the forum is being described. We all have our preferences. Looking at the Forum Index link, it calls up a PHP routine. It should either work or throw up an error. This is also why I am having a problem understanding it.

But bear with me - I am looking!

Ian
__________________
Founder and editor of:
Olympus UK E-System User Group (http://e-group.uk.net)
Four Thirds User (http://fourthirds-user.com)
Digital Photography Now (http://dpnow.com)
Olympus camera, lens, and accessory hire (http://e-group.uk.net/hire)

Twitter: www.twitter.com/ian_burley
Flickr: www.flickr.com/photos/dpnow/
Pinterest: www.pinterest.com/ianburley/
NEW: My personal BLOG ianburley.com
Reply With Quote
  #20  
Old 17th July 2017
Ian's Avatar
Ian Ian is offline
Administrator
 
Join Date: Jul 2007
Location: Hemel Hempstead, Hertfordshire, UK
Posts: 11,115
Thanks: 399
Thanked 2,330 Times in 1,177 Posts
Likes: 777
Liked 1,445 Times in 667 Posts
Re: Server move around 8AM on Monday 17th July

I will try re-syncing posts using the forum admin tools.

Ian
__________________
Founder and editor of:
Olympus UK E-System User Group (http://e-group.uk.net)
Four Thirds User (http://fourthirds-user.com)
Digital Photography Now (http://dpnow.com)
Olympus camera, lens, and accessory hire (http://e-group.uk.net/hire)

Twitter: www.twitter.com/ian_burley
Flickr: www.flickr.com/photos/dpnow/
Pinterest: www.pinterest.com/ianburley/
NEW: My personal BLOG ianburley.com
Reply With Quote
  #21  
Old 17th July 2017
Ian's Avatar
Ian Ian is offline
Administrator
 
Join Date: Jul 2007
Location: Hemel Hempstead, Hertfordshire, UK
Posts: 11,115
Thanks: 399
Thanked 2,330 Times in 1,177 Posts
Likes: 777
Liked 1,445 Times in 667 Posts
Re: Server move around 8AM on Monday 17th July

Has this made any difference?

Ian
__________________
Founder and editor of:
Olympus UK E-System User Group (http://e-group.uk.net)
Four Thirds User (http://fourthirds-user.com)
Digital Photography Now (http://dpnow.com)
Olympus camera, lens, and accessory hire (http://e-group.uk.net/hire)

Twitter: www.twitter.com/ian_burley
Flickr: www.flickr.com/photos/dpnow/
Pinterest: www.pinterest.com/ianburley/
NEW: My personal BLOG ianburley.com
Reply With Quote
  #22  
Old 17th July 2017
Olybirder Olybirder is online now
Senior Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: Norfolk
Posts: 5,979
Thanks: 2,279
Thanked 915 Times in 733 Posts
Likes: 1,592
Liked 2,395 Times in 761 Posts
Re: Server move around 8AM on Monday 17th July

I removed the cookie for the site in Firefox preferences as suggested. I then logged in again with my username and password and checked 'Remember Me?' A message appeared thanking me for logging in but I am not logged in. I have repeated the process several times with the same result.

Edit. If I go to the home page, at the top right User Name just says User Name, Password is blank, as is Remember Me? However it does appear that I might be logged in.

Ron
Reply With Quote
  #23  
Old 17th July 2017
Olybirder Olybirder is online now
Senior Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: Norfolk
Posts: 5,979
Thanks: 2,279
Thanked 915 Times in 733 Posts
Likes: 1,592
Liked 2,395 Times in 761 Posts
Re: Server move around 8AM on Monday 17th July

I don't know what happened but it seems to be working all right now.

Ron
Reply With Quote
  #24  
Old 17th July 2017
Ian's Avatar
Ian Ian is offline
Administrator
 
Join Date: Jul 2007
Location: Hemel Hempstead, Hertfordshire, UK
Posts: 11,115
Thanks: 399
Thanked 2,330 Times in 1,177 Posts
Likes: 777
Liked 1,445 Times in 667 Posts
Re: Server move around 8AM on Monday 17th July

OK, hopefully homing in on the problem. There is a known configuration issue exhibiting these symptoms with regard to the caching of http headers. The configuration of the server may be different to the old one, triggering this problem. I just need to know if I should change the setting in the forum admin or at the server, so I am waiting for advice from the host admins.

Ian
__________________
Founder and editor of:
Olympus UK E-System User Group (http://e-group.uk.net)
Four Thirds User (http://fourthirds-user.com)
Digital Photography Now (http://dpnow.com)
Olympus camera, lens, and accessory hire (http://e-group.uk.net/hire)

Twitter: www.twitter.com/ian_burley
Flickr: www.flickr.com/photos/dpnow/
Pinterest: www.pinterest.com/ianburley/
NEW: My personal BLOG ianburley.com
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Ian For This Useful Post:
  #25  
Old 17th July 2017
Walti Walti is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2015
Location: Cambridge
Posts: 2,435
Thanks: 267
Thanked 145 Times in 130 Posts
Likes: 198
Liked 1,112 Times in 444 Posts
Re: Server move around 8AM on Monday 17th July

Ian,

My issues have returned, and I have re-booted, deleted cookies, re-started the browser and then attempted to sign in, the sign in screen seems to be mis-behaving asking you to sign in again, but once you go off to another page - you're signed in....

Refreshing the page manually is also required to see any updates to the post status and it's currently no where near reliable!

Sorry!
__________________

Some Olympus stuff
I didn't get where I am today...
Reply With Quote
  #26  
Old 17th July 2017
PeterBirder's Avatar
PeterBirder PeterBirder is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: BRAINTREE ESSEX
Posts: 5,950
Thanks: 1,760
Thanked 1,024 Times in 854 Posts
Likes: 1,922
Liked 797 Times in 466 Posts
Re: Server move around 8AM on Monday 17th July

I'm having similar problems now Ian.

Whatever is happening is affecting log in for me.

If I log in I get the usual "Thank you for logging in now redirecting you" pop up. However if I go to a post that I have previously made the green "on line" button is not showing untill I do a "reload current page" on the browser (Firefox).

In order to make this post I had similar problems.
When I am logged in and click on the "reply" button I get the "You are not logged in, log in here " window and have to log in again and reload the page again to continue.

Regards.
__________________
Peter

she looked at me and said "It's official. I hate your camera. It's just so amazing and perfect I want one!"

E-M10 MK II, E-M5, E-PL1, E-PM2, mZ 12-50, mZ 14-42mm EZ, mZ 17mm f 1.8, mZ 25mm f1.8, mZ 45mm f1.8, mZ 75-300mm II.
OM1n, OM 50mm f1.8.
Oly Viewer3, Dxo Pro 11. FastStone.
Reply With Quote
  #27  
Old 17th July 2017
Walti Walti is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2015
Location: Cambridge
Posts: 2,435
Thanks: 267
Thanked 145 Times in 130 Posts
Likes: 198
Liked 1,112 Times in 444 Posts
Re: Server move around 8AM on Monday 17th July

On a positive note however....

It's blummin' quick now in comparison to the old server!
__________________

Some Olympus stuff
I didn't get where I am today...
Reply With Quote
The Following User Liked This Post:
PeterBirder (17th July 2017)
  #28  
Old 17th July 2017
Ian's Avatar
Ian Ian is offline
Administrator
 
Join Date: Jul 2007
Location: Hemel Hempstead, Hertfordshire, UK
Posts: 11,115
Thanks: 399
Thanked 2,330 Times in 1,177 Posts
Likes: 777
Liked 1,445 Times in 667 Posts
Re: Server move around 8AM on Monday 17th July

Quote:
Originally Posted by Walti View Post
On a positive note however....

It's blummin' quick now in comparison to the old server!
The CPU is twice as fast as the previous one

But I think the port speed and bandwidth in/out of the old server had also recently been upgraded. Uploading and downloading large files from my end used to be a headache but I hardly notice it now.

Ian
__________________
Founder and editor of:
Olympus UK E-System User Group (http://e-group.uk.net)
Four Thirds User (http://fourthirds-user.com)
Digital Photography Now (http://dpnow.com)
Olympus camera, lens, and accessory hire (http://e-group.uk.net/hire)

Twitter: www.twitter.com/ian_burley
Flickr: www.flickr.com/photos/dpnow/
Pinterest: www.pinterest.com/ianburley/
NEW: My personal BLOG ianburley.com
Reply With Quote
  #29  
Old 17th July 2017
Ian's Avatar
Ian Ian is offline
Administrator
 
Join Date: Jul 2007
Location: Hemel Hempstead, Hertfordshire, UK
Posts: 11,115
Thanks: 399
Thanked 2,330 Times in 1,177 Posts
Likes: 777
Liked 1,445 Times in 667 Posts
Re: Server move around 8AM on Monday 17th July

Quote:
Originally Posted by PeterBirder View Post
I'm having similar problems now Ian.

Whatever is happening is affecting log in for me.

If I log in I get the usual "Thank you for logging in now redirecting you" pop up. However if I go to a post that I have previously made the green "on line" button is not showing untill I do a "reload current page" on the browser (Firefox).

In order to make this post I had similar problems.
When I am logged in and click on the "reply" button I get the "You are not logged in, log in here " window and have to log in again and reload the page again to continue.

Regards.
Yup - John the Heating Man was quick to flag this up and I believe I know what the problem is. It's 99% a server misconfiguration.

The host admins have been fantastic in helping me this morning but I am pretty sure there has been a shift change and so there is a bit of a delay before the new staff get up to speed.

But in the meantime the forum and gallery do work, just with a few quirks

Ian
__________________
Founder and editor of:
Olympus UK E-System User Group (http://e-group.uk.net)
Four Thirds User (http://fourthirds-user.com)
Digital Photography Now (http://dpnow.com)
Olympus camera, lens, and accessory hire (http://e-group.uk.net/hire)

Twitter: www.twitter.com/ian_burley
Flickr: www.flickr.com/photos/dpnow/
Pinterest: www.pinterest.com/ianburley/
NEW: My personal BLOG ianburley.com
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Ian For This Useful Post:
PeterBirder (17th July 2017)
The Following User Liked This Post:
Zuiko (17th July 2017)
  #30  
Old 17th July 2017
Ian's Avatar
Ian Ian is offline
Administrator
 
Join Date: Jul 2007
Location: Hemel Hempstead, Hertfordshire, UK
Posts: 11,115
Thanks: 399
Thanked 2,330 Times in 1,177 Posts
Likes: 777
Liked 1,445 Times in 667 Posts
Re: Server move around 8AM on Monday 17th July

Someone mentioned email notifications weren't working? Is that still an issue?

Ian
__________________
Founder and editor of:
Olympus UK E-System User Group (http://e-group.uk.net)
Four Thirds User (http://fourthirds-user.com)
Digital Photography Now (http://dpnow.com)
Olympus camera, lens, and accessory hire (http://e-group.uk.net/hire)

Twitter: www.twitter.com/ian_burley
Flickr: www.flickr.com/photos/dpnow/
Pinterest: www.pinterest.com/ianburley/
NEW: My personal BLOG ianburley.com
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Server maintenance this morning. Ian Announcements 2 22nd February 2016 12:35 PM
NAS Server? Jim Ford The lounge 4 2nd February 2013 11:27 AM
Audio server Wreckdiver The lounge 2 19th June 2011 02:51 PM


All times are GMT. The time now is 04:44 PM.


The Write Technology Ltd, 2007-2018, All rights reservedAd Management plugin by RedTyger