Olympus UK E-System User Group
Olympus UK E-System User Group

Join our unique resource for Olympus Four Thirds E-System DSLR and Pen and OM-D Micro Four Thirds photographers. Show your images via our free e-group photo gallery. Please read the e-group.uk.net forum terms and conditions before posting for the first time. Above all, welcome!


Go Back   Olympus UK E-System User Group > Cameras, lenses and system accessories > Camera conference > Olympus E-400

Olympus E-400 E-400 specific discussion.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 15th January 2012
timmypreston's Avatar
timmypreston timmypreston is offline
Full member
 
Join Date: Aug 2009
Location: In the sticks
Posts: 1,673
Thanks: 148
Thanked 249 Times in 219 Posts
Likes: 40
Liked 260 Times in 121 Posts
Screen Goes off?

Hi,

When using my camera in S mode the screen on the back of the camera goes off every time I spin the dial to increase or decrease shutter speed.

The shutter speed changes but unfortunately the screen goes off, pressing OK makes the screen come back on.

Any ideas?
__________________
Thanks
Tim

http://www.flickr.com/photos/33153464@N07/
Reply With Quote
  #2  
Old 16th January 2012
jima's Avatar
jima jima is offline
Full member
 
Join Date: Nov 2007
Location: West Midlands, UK
Posts: 219
Thanks: 3
Thanked 55 Times in 24 Posts
Likes: 1
Liked 13 Times in 10 Posts
Re: Screen Goes off?

Just tried my E-400 but no symptoms like that. Can only suggest reset camera (leave battery out for 24 hours) or try another battery (or both).

Jim
Reply With Quote
  #3  
Old 17th January 2012
timmypreston's Avatar
timmypreston timmypreston is offline
Full member
 
Join Date: Aug 2009
Location: In the sticks
Posts: 1,673
Thanks: 148
Thanked 249 Times in 219 Posts
Likes: 40
Liked 260 Times in 121 Posts
Re: Screen Goes off?

Thanks, tried that but no joy. Still the same
__________________
Thanks
Tim

http://www.flickr.com/photos/33153464@N07/
Reply With Quote
  #4  
Old 17th January 2012
jima's Avatar
jima jima is offline
Full member
 
Join Date: Nov 2007
Location: West Midlands, UK
Posts: 219
Thanks: 3
Thanked 55 Times in 24 Posts
Likes: 1
Liked 13 Times in 10 Posts
Re: Screen Goes off?

Regret I have no other clever ideas - I haven't been able to provoke my E-400 into anything like that. If a reset hasn't changed anything it may be a hardware fault in which case the E-400 hospital is the only solution. You could try really off the wall ideas like change lens, changing shutter in 'M' - Manual to see if it does it, stuff like that. Let us know how you go on.

Jim
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HELP! Screen calibration petrovich General accessories 2 2nd April 2011 03:38 PM
E3 Screen has came apart Garrie Olympus E-3 11 10th October 2010 07:06 PM
Should I be here? And no Oly swivel screen Rens Micro Four Thirds 1 23rd July 2010 08:48 AM
Screen Stealers shenstone The lounge 23 27th November 2009 03:14 PM


All times are GMT. The time now is 07:04 AM.


The Write Technology Ltd, 2007-2018, All rights reservedAd Management plugin by RedTyger