Olympus UK E-System User Group
Olympus UK E-System User Group

Join our unique resource for Olympus Four Thirds E-System DSLR and Pen and OM-D Micro Four Thirds photographers. Show your images via our free e-group photo gallery. Please read the e-group.uk.net forum terms and conditions before posting for the first time. Above all, welcome!


Go Back   Olympus UK E-System User Group > Cameras, lenses and system accessories > Accessory talk

Accessory talk Those important extra system components.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 16th February 2008
Melaka's Avatar
Melaka Melaka is offline
Full member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Bucks
Posts: 2,153
Thanks: 746
Thanked 213 Times in 143 Posts
Likes: 652
Liked 272 Times in 112 Posts
Send a message via ICQ to Melaka
Hld 4

Does anyone have an update on where things stand using the AA battery holder or the LBH holder with the HLD4 please?
Reply With Quote
  #2  
Old 17th February 2008
ukanalyst
Guest
 
Posts: n/a
Re: Hld 4

Quote:
Originally Posted by Melaka View Post
Does anyone have an update on where things stand using the AA battery holder or the LBH holder with the HLD4 please?
In what sense? The AA Battery holder works in my HLD4 since I updated to E3 F/W version 1.1 ... was that the question?

Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 17th February 2008
emirpprime
Guest
 
Posts: n/a
Re: Hld 4

AFAIK (and not through personal testing) it now works, but still doesn't give a long life just because of the drain. Better than 1 second tho
Phil
Reply With Quote
  #4  
Old 26th February 2008
Melaka's Avatar
Melaka Melaka is offline
Full member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Bucks
Posts: 2,153
Thanks: 746
Thanked 213 Times in 143 Posts
Likes: 652
Liked 272 Times in 112 Posts
Send a message via ICQ to Melaka
Re: Hld 4

I can't get the AA holder to work, even with new Duracell plus alkalines, let alone rechargeables or zinc carbons. It focuses, the shutter opens but then the camera dies. Switching it off makes a whirring sound (focus?) and then switching it back on closes the shutter again. With the LBH1 it will focus but the shutter won't fire and the camera dies. In both cases the battery indicator is green at switch on. Firmware is 1.1.

I've been using a Uniross and an Olympus BLM1 for normal use. After about 400 shots the red battery indicator came on. I took both batteries out and replaced them after which the indicator returned to green. I've only taken a few shots since then so don't know how long the batteries last overall. However I don't regard 400 shots as being a proper limit in the circumstances. The E1, albeit with a slightly greater battery capacity, was capable of 700 or so.

Any advice welcome.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 10:50 PM.


The Write Technology Ltd, 2007-2019, All rights reservedAd Management plugin by RedTyger