Olympus UK E-System User Group
Olympus UK E-System User Group

Join our unique resource for Olympus Four Thirds E-System DSLR and Pen and OM-D Micro Four Thirds photographers. Show your images via our free e-group photo gallery. Please read the e-group.uk.net forum terms and conditions before posting for the first time. Above all, welcome!


Go Back   Olympus UK E-System User Group > Motion pictures - video and animation > Movie mode - technical discussions

Movie mode - technical discussions Still imaging is complicated enough but for most of us video and movie making is a whole new world to get to grips with - here is the place to request help and advice and to post it too.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 5th March 2017
Rwalley Rwalley is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2017
Location: Bexhill on Sea
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Likes: 0
Liked 0 Times in 0 Posts
Raymond

I have an E-410, which has been excellent for some years however, it now fails to take picutres. The camera goes through all the rituals of taking a picture but the result is a frame that is totally black. The screen also has 'Hi light' in the lower right corner, which I do not remember ever seeing before.

Any one got any ideas or is an expensive trip to the relair shop?

Thank you in advance.
Reply With Quote
  #2  
Old 5th March 2017
Graham_of_Rainham's Avatar
Graham_of_Rainham Graham_of_Rainham is offline
Administrator
 
Join Date: Nov 2007
Location: Rainham
Posts: 8,050
Thanks: 635
Thanked 931 Times in 720 Posts
Likes: 2,241
Liked 1,568 Times in 900 Posts
Re: Raymond

Hello and welcome to the forum

First thing to try is a "factory reset" then remove the battery for a day or so.
You will have to reset the date etc., but it can sometimes work.

Also use a different card.

__________________
Graham

We often repeat the mistakes we most enjoy...
Reply With Quote
  #3  
Old 5th March 2017
Steambuff Steambuff is offline
Full member
 
Join Date: Aug 2009
Location: UK
Posts: 144
Thanks: 22
Thanked 27 Times in 24 Posts
Likes: 38
Liked 18 Times in 17 Posts
Re: Raymond

Hi,

Are the images totally black when you download them onto your PC/Mac? or is it just on the screen?

Also when in View Mode on the camera, try pressing the 'Info' button 1 or 2 times, does the image appear?

Dave
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Raymond Briggs make me sick! Olybirder The lounge 5 25th December 2012 04:04 PM
Mount Raymond Roberta Foto Fair 3 15th September 2012 08:11 AM


All times are GMT. The time now is 11:38 AM.


The Write Technology Ltd, 2007-2019, All rights reservedAd Management plugin by RedTyger