Olympus UK E-System User Group

Olympus UK E-System User Group (http://e-group.uk.net/forum/index.php)
-   Olympus OM-D E-M1 Mark II (http://e-group.uk.net/forum/forumdisplay.php?f=73)
-   -   Questions on Firmware 2.1 (http://e-group.uk.net/forum/showthread.php?t=48100)

blu-by-u 13th June 2018 06:35 AM

Questions on Firmware 2.1
 
I decided to update to Firmware 2.1 from 2.0.

The WiFi icon :eek: disappeared. I finally trased it to a locked SD chip. I think the chip may have been set to lock while inserting the SD chip. *shrug

I don't remember that happening with firmware 2.0

Anyone with the EM1mk2 with firmware 2.0, can try this,

2 SD chips, set to independent, the Slot 1 to RAW and Slot 2 to JPG. Then preview set to Slot 2. Can you view the JPG from your Oi.Share (android)? Then set the SD Lock on, Is that WiFi icon available?

OR does that firmware 2.1 makes also these changes?

Phill D 14th June 2018 09:48 AM

Re: Questions on Firmware 2.1
 
Haven't got OI share on my tablet and poor internet connecton so can't try this for you at the moment Henry. I didn't realise there was a vsn 2.1, i'm still on 2.0. Were the updates in 2.1 worth it? I seem to have missed that update completely.

Ross the fiddler 16th June 2018 12:14 PM

Re: Questions on Firmware 2.1
 
Quote:

Originally Posted by Phill D (Post 449032)
Haven't got OI share on my tablet and poor internet connecton so can't try this for you at the moment Henry. I didn't realise there was a vsn 2.1, i'm still on 2.0. Were the updates in 2.1 worth it? I seem to have missed that update completely.

It's not worth it if you don't have the particular Panasonic lens it was updated for. I'm still on 2.0 as well.

blu-by-u 20th June 2018 07:04 AM

Re: Questions on Firmware 2.1
 
When I first updated to Ver 2.1, the first thing was the WiFi icon disappeared. :eek: Then after discovering it was that lock on the SD, then next thing was when I tried to import Photos, my android says no pictures to import :eek: So i took a couple of shots in JPG and still the Android said no photos :(
Uninstalled the android OI.share, reinstall and everything is back to normal. What changed, nothing.

Ross the fiddler 20th June 2018 07:53 AM

Re: Questions on Firmware 2.1
 
2 Attachment(s)
Since 2.1 is only for a Panasonic lens I didn't think it was worth worrying about, as shown here.
Attachment 4699

And FW 2.0 is;
Attachment 4700
Which is certainly worthwhile, but if not yet at 2.0 then obviously do the FW 2.1 update to get the lot.
Details found here. http://dl01.olympus-imaging.com/ww/u.../index21a.html


All times are GMT. The time now is 11:52 PM.


The Write Technology Ltd, 2007-2018, All rights reservedAd Management plugin by RedTyger