Olympus UK E-System User Group

Olympus UK E-System User Group (http://e-group.uk.net/forum/index.php)
-   Olympus OM-D E-M10 Mark 2 (http://e-group.uk.net/forum/forumdisplay.php?f=69)
-   -   Focus Point Size (http://e-group.uk.net/forum/showthread.php?t=44036)

DekHog 18th January 2017 07:26 PM

Focus Point Size
 
Changing the focus point size. This is driving me nuts as I used to do it on my E-M5 all the time, but can't for the life of me remember how to do it now..... either that or the E-M10 II functions differently? Anyone??

timboo 18th January 2017 07:50 PM

Re: Focus Point Size
 
Press info then the down button to scroll through on my em1. press info again then move point around screen to desired location. Hope I understood your question correctly. Jusr make sure u click ok each time or it will revert.

DekHog 18th January 2017 07:59 PM

Re: Focus Point Size
 
Quote:

Originally Posted by timboo (Post 404314)
Press info then the down button to scroll through on my em1. press info again then move point around screen to desired location. Hope I understood your question correctly. Jusr make sure u click ok each time or it will revert.

Thanks, but I believe that changes the focus point position, not the size of it....

PaulB 18th January 2017 08:39 PM

Re: Focus Point Size
 
On my em10 mk1 it's press the left direct function button to get the focus point on the screen then as timboo says, press info and use up/down direct function button to select size of focus area.

Ian Grego 18th January 2017 09:02 PM

Re: Focus Point Size
 
On Em5 mk ii,
Use joypad to active focus point
Press info this activates icons in bottom left corner
Use up/ down joypad to toggle between focus size
Ok to save

See if this helps you out.

Ian

PeterBirder 18th January 2017 10:06 PM

Re: Focus Point Size
 
None of the above.:)

On the E-M10 MKII you need to assign the "HOME" position for the single focus box to a function button.

Here's what I do.

Go to "Cogs" menu A (AF/MF).
Scroll down to the second page, first item is [....] Set Home.
Press OK.
This brings up a box with
All points.
Single point normal size ( [.] )
Single point small size ( [.]s )
Nine points.
Set both single point normal and single point small to the same position.
Go back to single point normal and press OK to make this the home position.
Go to "Cogs" menu B (Button/Dial) and assign a function button (I use Fn2 as it's next to the shutter button) to Home position ( [....] HP ).
Now when you press the assigned function button it will toggle between Normal and Small focus box size.

Sounds complicated but once set it works.

Regards.*chr

DekHog 19th January 2017 06:54 AM

Re: Focus Point Size
 
Thanks to all, especially Peter..... I did wonder what the [.]s was when in the menus.... of course, it instantly makes sense once someone explains it! :)


All times are GMT. The time now is 03:44 AM.


The Write Technology Ltd, 2007-2019, All rights reservedAd Management plugin by RedTyger