PDA

View Full Version : cant get driver for E-510 installed,


brocherboy
8th October 2013, 03:49 PM
Hiya guys
thankyou to all that have helped me thus far ,,,but
I recently changed my laptop ,so I have loaded the Olympus master 2 disc and thought the driver ness would be on that ?? but connected camera E-510 and just keeps coming back "driver not installed"
so tried on wife's and same thing
So either camera has fault or cable is at fault ,either way I need the driver asap
I have no card reader for the compactflash card nor do I have an xd card I can transfer too at the min (both items I always put of buying until the morro !!!)
Anyway can anyone pls help by advising where I can download the driver ,every site I find seems to want to add loads and loads of **** to my lappy
And is their anyway in the mean time I can check if camera or cable is a fault
Thank you all in advance ,and sorry I always seam to ask for help but never able to give

Ian
8th October 2013, 04:02 PM
Which OS are you running on the laptop? It should be plug and play regardless of your Olympus Master installation. In any case you should uninstall Windows Master and download Viewer 3 which is by far the most up to date successor to Master.

You can download it from here:

http://support.olympus-imaging.com/ov3download/index/

Ian

brocherboy
8th October 2013, 04:50 PM
Hi Ian
my os is windows 8
and cheers I did think it should be plug and play ,but nope wont do it !!!
I even set the master to load up when camera is attached but just comes back as no camera is attached
but will away and use the link
cheers paul

brocherboy
8th October 2013, 05:27 PM
Cheers for the link Ian
worked great and program looks sweet

Ralph Harwood
8th October 2013, 06:00 PM
Hi there!

Just a quick question, but what mode is the camera in when you connect it? I always put it into storage mode, but I believe you can have it set up to default to one of the others some where in the settings, which might stop it connecting. If I can prise my laptop back off my faughter I will dig out the E-510 later and see if it gives the same symptoms.

Cheers, Ralph.

Ralph Harwood
8th October 2013, 06:02 PM
Sorry, I've just seen you're latest post which says you have fixed it.

Cheers,

Ralph.

brocherboy
8th October 2013, 06:22 PM
Just a quick update
camera would not trigger Olympus master to load nor would it let the camera be recognised by windows 8
however with the new program viewer 3 the laptop os window 8 will now trigger the program and it is now recognised result !!

ps Ralph I 2 use the mode storage and thx for the imput